Lichaamsgerichte Psychotherapie en Drama | Tilburg

Het lichaam heeft van oorsprong het vermogen om zich, na ingrijpende emotionele gebeurtenissen, volledig te herstellen. Dit noemen we het zelfregulerend vermogen. Wanneer de omgeving druk op ons uitoefent en ons niet accepteert zoals we zijn, ontwikkelen we een manier om aan de verwachting van anderen te beantwoorden. Zo ontstaan gedragspatronen die aan de omgeving zijn aangepast. 
Wanneer het moeilijk is om emoties te uiten, kunnen er psychische of lichamelijke blokkades ontstaan. Deze blokkades vormen in eerste instantie een beschermende weerstand, maar kunnen na enige tijd problemen opleveren: het contact met de eigen emotie, de levensenergie gaat verloren en er kunnen gevoelens van onzekerheid, depressie, schuld en schaamte ontstaan. Door het losmaken van deze spanningen en het tot expressie brengen van ingehouden emoties kan dit contact worden hersteld.

Dramatherapie is een zogeheten non-verbale therapie. Dat betekent dat niet praten, maar doen centraal staat. Bij dramatherapie wordt gewerkt met allerlei spelvormen zoals, fantaseren, acteren en 'doen' alsof, improvisatie en rollenspel, maar ook met teksten, foto's, gedichten en verhalen. Op een speelse manier wordt aan problemen gewerkt. Doordat je een rol speelt, kun je op een andere manier naar jezelf kijken. Dat kan inzicht geven. Dramatherapie biedt de mogelijkheid om in een beschermde, veilige omgeving aangeleerde vaardigheden in praktijk te brengen. Er wordt een verbinding gelegd met situaties uit je eigen leven. Zowel het doen, het stilstaan en het verwoorden komen aan bod.

 

Over Cora Rooijakkers | Tilburg

Mijn naam is Cora Rooijakkers en ik ben mijn hele leven geintereseerd geweest in de samenwerking tussen lichaam en geest. Mijn nadruk ligt op wat je lichaam je kan vertellen over jezelf. Mijns inziens zijn we gaandeweg als mens steeds verder weggeraakt van onze innerlijke wijsheid en intuitie, terwijl dit toch de weg is die je bijna als vanzelf volgt. Mijn keuze voor lichaamsgericht werken is gelegen in het feit dat dit voor mij een diepe kern van waarheid bevat.

Al vroeg in mijn leven kwam ik er achter dat als ik het dichtste bij mezelf bleef ik me het fijnste voelde. Het leven zoals het gaat deed echter een beroep op me zoals bij een ieder en langzaam aan voelde ik me weggaan bij mezelf tot ik op een gegeven moment vastliep en niet meer verder kon. Omdat mijn lichaam altijd mijn graadmeter is gebleven was de keuze voor therapie een lichaamsgerichte. Mijn ervaring met Biodynamische lichaamsgerichte psychotherapie heeft aan mijn leven een wending gegeven die me deed uitkomen bij mijn innerlijke kracht en levensenergie.

In 2000 heb ik mijn opleiding tot biodynamische lichaamsgerichte therapeut afgerond en ben ik begonnen met mijn praktijk in Tilburg. Tien jaar later rondde ik de afleiding tot Drama therapeut af.

Ik ben altijd werkzaam geweest in de geestelijke gezondheidszorg als ziekenverzorgster, groepsleider, sociotherapeut, activiteitenbegeleider, maatschappelijk werker, lichaamsgerichte therapeut en dramatherapeut. Naast mijn werk als dramatherapeut in de verslavingszorg heb ik een praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en drama.

Naast individuele therapie geef ik groepstherapie, zowel lichaamsgerichte psychotherapie als dramatherapie. Een ontspanningscursus en een baby massage cursus voor ouders.

Mijn praktijk bestaat inmiddels 18 jaar en ik mag wel zeggen dat ik ondertussen de ervaring heb verworven om je te kunnen begeleiden op je pad naar bewustwording en hoe je als mens weer verder kan komen door stil te staan bij je werkelijke gevoelens en verlangens en deze te gaan volgen. Graag wil ik je ondersteunen op je pad naar je eigen innerlijke kracht en levensenergie. En je helpen om je je gevoelens tot expressie te brengen in een veilige omgeving.


Foto 1 Cora Rooijakkers Foto 2 Cora Rooijakkers Klik om te vergroten

Praktijk Lichaamsgerichte Psychotherapie en Drama
Cora Rooijakkers


Professionals in de categorie Lichaamsgerichte Therapie

Ademtherapie Astrologie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Counselling Dans & Beweging Feng Shui Financiële dienstverlening Haptonomie & Haptotherapie Homeopathie Kindertherapie Lichaamsgerichte Therapie Massage Medium Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Verzorgingsprodukten Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Langstraat

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Langstraat