Verslag kennismaking 31 januari en Bewust Gezond Beurs

Aanwezige aanbieders:

Willemijn en Johan van Wanrooij, Corné en Ellen Beerens, Monique van Boven Kaarsmakers, Angela van Alphen, Mary Nagtzaam, Marieke van Dinter, Petra Thiermann, Petra van Heesbeen & Yvette van Logten, Marjon van Erp, Willy Schippers. Esther Verschure en IngerMaries Leeuwenburgh hebben zich intussen ook als aanbieder aangemeld, welkom!

Aanwezige belangstellenden:

Josien Enklaar, Michelle van de Ven, Anja Disseldorp, Mariska Varossieau, Ans Visser, Resi Denis, Tanja Hermans, Angelique Verstappen en Yvonne Schellekens.

Info over het netwerk

Tijdens deze eerste bijeenkomst hebben we kennisgemaakt met elkaar, achtergrond informatie uitgewisseld over de groep “Bewust Langstraat”  en “Bewust Netwerk Nederland” en toekomstverwachtingen uitgesproken. De feedback die we kregen was dat het inspirerend en professioneel was. De website ziet er goed uit. Momenteel zijn er 15 aanbieders. De eerste 20 aanbieders profiteren van een langere eerste termijn: het lidmaatschap is geldig tot 1 april 2014. Het mooie was dat de beoogde verbinding met elkaar meteen ontstond.

Verwachting aanwezigen

Vrijwel alle deelnemers verwachten via gezamenlijke acties zoals advertenties in regionale kranten zich vaker te kunnen presenteren, zichtbaar te worden met eigen specialisme.

Verder is er behoefte aan onderlinge netwerkbijeenkomsten met gelijkgestemden. Gekeken wordt of er een geschikte locatie gevonden kan worden, die financieel neutraal en/of aantrekkelijker is dan de Remise. De twee genoemde locaties tijdens de avond zijn te klein gebleken voor onze groep, we zijn nog doorverwezen naar een andere locatie in Waalwijk die we nog zullen benaderen.

De meeste deelnemers hebben een voorkeur uitgesproken om elkaar elke twee maanden te ontmoeten en gedachten uit te wisselen en de bijeenkomsten af te wisselen met info avonden voor gasten/bezoekers. Heb je interesse in het delen van informatie middels een presentatie, meld je dan bij ons.

Verwachting van Bewust Langstraat

  • Verbindende elementen: bewust, gezond en duurzaam
  • Als aanbieder: vul je tekst en verwijzing naar je website aan met een foto voor de herkenbaarheid
  • Maak gebruik van de agenda – door gebruik verhogen we de vindbaarheid van de website
  • Maak extra promotie met een banner
  • Door op je eigen website te verwijzen naar www.BewustLangstraat.nl verhogen we ook de vindbaarheid
  • Wie ken jij? Zegt het voort! Op veler verzoek tref je in de bijlage een inspiratietekst aan, die je kunt gebruiken om het netwerk bij anderen te promoten. Er staat een overzicht in van mogelijke beroepen
  • We kunnen chatten via de website – belangstelling?
  • Wat is Langstraat? Van Geertruidenberg t/m Den Bosch, van Heusden t/m Tilburg en omgeving en het Land van Heusden en Altena
  • Nieuwsbrief – als je input hebt, laat het ons weten
  • Als je ergens mee wilt helpen, laat het ons aub weten. We kunnen hulp gebruiken voor info avonden, voor de beurs of anderszins.

Bewust Gezond Beurs

Ook zijn we op zoek naar Bewuste Ondernemers die taken op zich willen nemen voor de komende Bewust Gezond Beurs. Intussen is er een medeorganisator gevonden, Christiane Hilgenberg uit Den Bosch en hebben we de Voorste Venne in Drunen gereserveerd voor zondag 21 april. De andere data zijn vervallen: 7 april is te snel is en 28 april valt in de meivakantie. Zodra we de begroting rond hebben volgt de uitnodiging voor deelname. De grootste kostenposten bedragen de locatie en PR via advertenties en flyers. Aan de hand daarvan zal de bijdrage voor deelname bepaald worden, we denken aan een bedrag van tussen de € 50 en € 75,- ex BTW.

Gezond en Wel Beurs

Daarnaast is  er een idee ontstaan om als “Bewust Langstraat-Team” met een (royale) eigen stand aan te sluiten bij de Gezond & Wel Beurs op 5 en 6 oktober in Kaatsheuvel. Voordeel is dat de organisatie door derden al geregeld is, we kunnen rekenen op een hoog bezoekersaantal van rond de 15.000 mensen en er is veel publiciteit. Voor wie 2 dagen te intensief vindt, kunnen we onderling de invulling van 2 beursdagen indelen. Met een “goodybag” kunnen we in ieder geval alle bezoekers informeren over onze werkzaamheden. Nadeel van deze optie is, dat het behoorlijk prijzig is: ca. € 170-200,- p.p. Individuele deelname met een stand van 3x2 mtr kost ca. € 350,-. Deelname aan beide beurzen is ook mogelijk. Als je hier interesse in hebt, laat het ons dan svp weten.

Op de hoogte blijven? Nieuwsbrief en Twitter

Om er zeker van te zijn dat je op de hoogte blijft van alle activiteiten, vragen we je om je aan te melden voor de nieuwsbrief via https://www.bewustlangstraat.nl/nieuwsbrief.html.

Volg ons ook op Twitter: @bwstlangstraat

Laat ons ook je LinkedIn profiel, Twitter en Facebook account weten, zodat we ook kunnen verbinden via Social Media.

Tip voor de liefhebbers: Momenteel is er een gratis mogelijkheid om “zoekertjes” te plaatsen in Weekblad Waalwijk. Deze kun je opgeven via www.uitgeverijdejong.nl. Deze krant verschijnt wekelijks in regio De Langstraat.