Nieuwsbrief-Bewust Gezond Beurs verschoven-kennismaking Sunny Spirits

2014: Jaar van durven, duurzaam en delen

Op 31 januari 2014 begon het Chinese Nieuwjaar. Volgens de Chinezen is dit het Jaar van het Paard. Het voorgaande jaar heeft in het teken van de Slang gestaan, wat wereldwijd de nodige onrust met zich mee heeft gebracht. Het is “Slang-eigen” om een afwachtende houding aan te nemen en op het “juiste” moment te wachten om in beweging te komen.

Plannen die in 2013 zijn uitgedacht, kunnen in 2014 verder worden uitgewerkt.  Paarden staan symbool voor beweging en balans wat veel actie belooft. Paarden zijn echte doeners en dit jaar staat in het teken van (af)handelen en werk. Zaken die in 2013 zijn blijven liggen doordat ‘Slang” de kat uit de boom keek, zullen in 2014 kordaat worden aangepakt met het juiste resultaat. Als jij je hart durft te volgen komt er ruimte voor vernieuwing. Het komende jaar is een jaar van durven, duurzaam en delen. Een belangrijke trend die doorzet: delen is het nieuwe hebben. Wij delen graag met jou...

Bewust Gezond Beurs verschoven

Ik (Marjon) heb besloten dat het niet het juiste moment is om de derde Bewust Gezond Beurs op 6 april 2014 te organiseren. We werken binnen Bewust Langstraat hard aan het vormen, verbinden en groeien van het netwerk. Aan vragen als: Voor wie willen we er zijn in de Langstraat? En: Wat kunnen wij met Bewust Langstraat maximaal betekenen om onze droom uit te laten komen? Dat is een heel proces en het is nog niet afgerond. Vandaar deze beslissing.

Als organisatie hebben we vorig jaar zeker inspiratie geput uit het geslaagde evenement dat zowel door standhouders als door bezoekers heel positief werd ontvangen. De spontane aanmeldingen voor 6 april getuigen daarvan. Maar het is beter de geplande beurs te verschuiven naar een latere datum.

Wat is er nodig voor een succesvol evenement?

Om een succesvol evenement tot stand te kunnen brengen is het nodig:

  • Om een kerngroep te vormen binnen Bewust Langstraat en dat heeft nu voorrang
  • Dat we als leden elkaar en belangstellenden vaker ontmoeten tijdens de Kletscafé’s om te verbinden en zo onze basis te verstevigen
  • Het team dat een evenement als dit organiseert, te laten groeien.

Het betekent tegelijkertijd dat we er een rotsvast vertrouwen in hebben dat we samen in de nabije toekomst iets moois gaan neerzetten. De activiteiten die daaruit voortvloeien zullen nog betekenisvoller zijn dan je van ons gewend bent. Vooralsnog houden we het met Bewust Langstraat bij de geplande Kletscafé’s, de nieuwsbrief en de agenda, waarin alle activiteiten te vinden zijn die onze leden organiseren. Wij nodigen je van harte uit om daar eens gebruik van te maken. Proef eens van het aanbod, van mogelijkheden om je gezondheid, bewustwording of welzijn te laten groeien.

Leef Bewust Festival op 6 april in Tiel

Voor wie een alternatief zoekt voor de beurs informeren we je over het Leef Bewust Festival in Tiel. Als standhouder of als bezoeker. We bieden je de mogelijkheid om deel te nemen. Het is ook regionaal van karakter en vindt ook plaats op 6 april. Dus spreid je vleugels uit nu je deze datum toch gereserveerd hebt ! De deadline voor inschrijving is 15 februari. Meer informatie: leefbewustfestival@gmail.com en http://www.leefbewustfestival.wordpress.com/

Kletscafé

Om elkaar toch te kunnen ontmoeten hebben we een extra Kletscafé avond ingelast op dinsdag 15 april. De eerstvolgende is op 13 maart, daarna dus op 15 april l 21 mei en 26 juni. Zie ook de agenda.

Kennismaking met onze leden: Sunny Spirits

Vanaf nu laten we leden van Bewust Langstraat aan het woord over hun praktijk of specialisme. Dit keer maak je kennis met Sunny Spirits en Eenheidsheling, een zachte, liefdevolle manier van healing.

Wat is eenheidsheling? Vanuit een diepe meditatie ontvang je healing op geestelijk, spiritueel of lichamelijk niveau.

Wat mag / moet je doen? Jezelf zijn door op een behandeltafel te gaan liggen en je in vertrouwen open te stellen voor datgene wat op dat moment goed voor je is.

Waarom eenheidsheling? Door contact tussen eenheidsgidsen en jouw ziel, komt er een ontwikkeling in je op gang, waardoor je meer vanuit je hart en intuïtie kunt gaan leven. Je kunt vastzittende emoties en overtuigingen loslaten zoals angsten, boosheid of verdriet, waardoor je in vrijheid en liefde mag “zijn” wie je bent.

Meer info: www.eenheidsheling.nl. Wij nodigen je uit om een gratis ervaringsbijeenkomst of een workshop bij te wonen. Johan en Willemijn van Wanrooij

NL Doet – Eikendonk zoekt masseurs voor een dag

Op vrijdag 21 maart vindt “ NL doet” plaats, een landelijke vrijwilligersdag. Op Woonzorgcentrum Eikendonk in Waalwijk staat deze dag in het teken van “wellness”. De ochtend zal onder meer gevuld worden met verschillende activiteiten zoals wandelen met de bewoners, een beautysalon en iets leuks voor de heren. ‘s Middags zal er voor de dames die op Eikendonk wonen een high tea worden georganiseerd en voor de heren een “herencafé”.

Al deze activiteiten zullen worden ondersteund door een groot aantal leerlingen van de Walewyc en door andere vrijwilligers.

Voor de beautysalon zijn wij nog op zoek naar mensen die ons op vrijwillige basis willen ondersteunen. Het is belangrijk dat je ervaring hebt met bv. manicure, handmassage, oormassage, voetzoolreflex etc. Heb je dat en wil je enkele uurtjes vrijmaken van 10.00 – 12.30 uur? Meld je dan aan bij Kees Machielsen. Telefoon 0416-337965 of mail hem even: kees.machielsen@schakelring.nl

Op zoek naar ruimte voor een workshop? Informeer eens bij:

Winterdijk 30B in Waalwijk – Gerty Broekman - tel 0640542921 - http://winterdijk30b.nl

Het Cereaal van de Wiel - Kastanjelaan west 211 in  Drunen – Joost van de Wiel – tel 0653905092 - hetcereaal@hotmail.com

Het Parkpaviljoen – Grotestraat 154a in Waalwijk – Tel 0416 332962 - parkpaviljoen@kpnmail.nl

Michaela Esseveld - Hoofdstraat 21 in Herpt - Tel: 0416 663761 - mjj.esseveld@online.nl (ruimte max 15 personen voor een lezing bv)