Nieuwsbrief - Carnaval - Kletscafé - Samenwerking Centrum S.A.L. met Vierrond

Zondag 2 maart begint Carnaval 2014

Met redelijke zekerheid kunnen we zeggen dat carnaval van het Latijnse woord  "carne vale" komt, wat “vaarwel van vlees” betekent. Tegenwoordig is het een katholiek feest maar waarschijnlijk gaat de  geschiedenis verder terug.

Lang geleden beschikten de jagers en vissers alleen over vuur (met hete stenen) en zout om hun vlees te garen of te roosteren. Aan het einde van de winter waren alle voedselvoorraden op óf moesten ze opgegeten worden in verband met bederf. Een eetfestijn met de laatste voorraden was een logische oplossing en de daarop volgende vastenperiode was een noodgedwongen vervolg.

Vasten dus tot Ostara  -Germaanse godin van het voorjaar- wat tegenwoordig Pasen genoemd wordt. Na Pasen worden de dagen eindelijk weer langer dan de nacht. Rond deze tijd breekt de vruchtbare periode weer aan en kon de jacht hervat worden. De eieren met Pasen zijn, net als de haas, in veel culturen het symbool van nieuw leven, een nieuw begin…

Nieuw Begin

Ook met Bewust Langstraat hebben we een nieuw begin gemaakt. Met een aantal leden hebben we, onder bezielende leiding van Ron Kuijsters en Anouk van Geffen, gebrainstormd over onze identiteit. Wat is onze gezamenlijke droom, wat willen we betekenen en hoe verwoorden en leven we dat?

We delen graag onze droom met jullie: Wij geloven dat wij samen in staat zijn balans te brengen in onze wereld. Een liefdevolle en gelukkige wereld, vanuit gezondheid en tevredenheid. Essentieel hiervoor is dat er meer bewustzijn ontstaat over de eenheid waarin wij leven en over de bestemming, waarde, kracht en bijdrage van ieder individu.

En onze merkbelofte is: Wij laten bewustwording leven! Meer hierover vind je binnenkort ook op de website.

Kletscafé

Tijdens het volgende Kletscafé op 13 maart zullen we met de leden en belangstellende bewuste ondernemers onze identiteitsbepaling delen. Daarin staan onze droom en missie verwoord. Laat je inspireren door de leden die betrokken waren bij de totstandkoming!

De avond heeft een informeel karakter. Ondernemers kunnen elkaar ontmoeten en met elkaar van gedachten wisselen. Graag tot dan!

Zie ook de agenda. De daaropvolgende data dat we elkaar ontmoeten zijn 15 april, 21 mei en 26 juni.

Kennismaking met onze leden:

Samenwerking Centrum S.A.L. met Vierrond

Mijn naam is Michaela Esseveld. Onlangs ben ik gestart met Centrum S.A.L. Dat staat voor Sensibility Als Leven stroom, ofwel gevoeligheid als stroom van leven. Voorheen heb ik 9 jaar vele mensen behandeld en ondersteund als creatief en massage therapeut.

Na mijn reis in Afrika ging het roer letterlijk om. Mijn ogen werden geopend, vooral door de manier waarop mensen daar samenwerken en verbinden door te DOEN in hun alledaagse activiteiten. Zo volgde mijn lidmaatschap bij Bewust Langstraat. Niet alléén alles in huis hebben, maar kwaliteiten met elkaar delen. Zowel met collega's als met de mensen die centrum S.A.L. komen bezoeken.

Tijdens het Kletscafé ontmoette ik Else van Ham van Vierrond. Na een kennismakingsgesprek en meegekeken te hebben in de kookpot van Else, is een eerste samenwerking tot stand gekomen. Tevens is na een notitie op het prikbord van Bewust Langstraat, de stroom zich langzaam aan het uitbreiden. Bewust Langstraat is één van de vele kleine stapjes die uiteindelijk leiden tot een groot doel: samenwerken en verbinden door te doen!

Nieuwsgierig geworden? Else en ik organiseren samen twee workshop dagen op 3 april en 22 mei vanuit het thema Groeikracht! De workshop bestaat uit een natuur/meditatie wandeling en de opgedane bewustwording zal vertaald worden in een voor ieder persoonlijk creatief kunstwerk. Dus doen vanuit beleving en ontspanning zonder gefocust te zijn op resultaat!

Meer weten?

Lees dan verder op www.sensibilityalslevenstroom.nl van Michaela Esseveld

of op http://vierrond.blogspot.nl van Else van Ham-Geertse.

Wil je ons volgen? Klik dan op Facebook en Twitter.

Veel plezier met Carnaval en tot ziens!