Bewustwordingsnieuws: Feldenkrais en Rode Tent

Iedereen bezit een schatkist, gevuld met... talent

Olaf Hoenson  

Een palet van talenten

Bewust Langstraat maakt bewustwording toegankelijk, maakt duidelijk wat bewustzijn kan inhouden en welke rijkdom hier achter schuil gaat. We inspireren je en bieden overzicht. We helpen je op weg en we laten je ervaren. Zo vind je de vorm die het beste bij je past. We zijn als het ware een palet van talenten die mensen begeleiden om liefdevol en energiek in het leven te staan. Zo laten wij bewustwording in de Langstraat leven!

We laten licht schijnen op Feldenkrais - een hele bijzondere manier van bewegen

Internationale Feldenkrais week 12 tot 17 mei 2014

Mei is de geboortemaand van de grondlegger van de methode Mosje Feldenkrais (1906- 1984), van deze wel hele bijzondere manier van bewegen.

Om zoveel mogelijk mensen hiervan kennis te laten nemen, heb ook ik, Josien, mijn “Ruimte voor Mind-ful Bewegen” opengesteld voor jou, voor u, echt voor iedereen die hier zelf meer van wil gaan ervaren. Ik vind het belangrijk dat ook jij ermee kennis maakt, zodat je na een tijdje misschien kunt zeggen: "Feldenkrais doen, laat mijn lijf glimlachen". Via de Feldenkrais methode, die gaat over je bewustwording door bewegen, ontdek je zoveel meer mogelijkheden om op verschillende manieren te bewegen.

Door langzaam en met aandacht (full of mind) te bewegen ervaar jij hoe je functioneert. Je ontdekt gewoonte patronen (je houdt je adem in als je iets doet, je gebruikt veel kracht, je fixeert jezelf). In deze gewoonte patronen speelt niet alleen bewegen een rol, maar ook voelen (je niet gewaar zijn van bepaalde delen van jouw lichaam) en je denken over (dit kan ik niet, heb ik nooit gekund, wat duurt het lang). Dit leidt naar meer bewustzijn van jezelf, een grotere flexibiliteit en bovendien ontdek je wat in je dagelijks bewegen gemakkelijker en lichter voor je is.

Fijn om u binnenkort te mogen ontmoeten tijdens een van mijn  O P E N lessen. In mijn R U I M T E geef ik extra lessen O P E N voor publiek op:

Woensdag 14 mei een themales 9.30-11.00 uur en een O P E N les 19.00- 20.00 uur en zaterdag 17 mei 10.00- 11.00 uur. 

Josien Enklaar - Coach in bewegen volgens de Feldenkrais methode  e.a.

www.mindfulbewegen.com ll 0653384552 ll mindfulbewegen@gmail.com ll De promotie film Feldenkrais,ook voor jou

Dinsdagavond 29 april, nieuwe maan - Vrouw, welkom in de Rode Tent

In oude tradities kwamen vrouwen tijdens hun menstruatieperiode bijeen, in een speciale tent of maanhut. De vrouwen deelden hier hun lief en leed. Tegenwoordig worden er bij nieuwe maan wereldwijd Rode Tent-bijeenkomsten georganiseerd. Hiermee wordt de oude traditie in ere hersteld.

De ene vrouw heeft vragen, zorgen, trubbels, trauma’s. De andere vrouw heeft en geeft kracht, liefde, zorg en aandacht. Op deze manier versterken vrouwen hun vrouwelijke kracht, wat niet alleen ten goede komt aan henzelf, maar ook aan hun omgeving, kinderen, partners en wat een positieve invloed heeft op werk en andere activiteiten.

Dinsdagavond 29 april wordt er in het Huis van Waalwijk, een Rode Tent georganiseerd. Er wordt begonnen met een verhaal en met een ontmoetingsritueel. Verder is er ruimte voor gesprek, stilte, meditatie, zang, (belly)dans, schminken, masseren, etc. Je mag hier helemaal jezelf zijn. We sluiten af met een gezamenlijke meditatie en oefening.

De Rode Tent-viering wordt gehouden van 19.30-22.00 uur in Waalwijk. Vrouwen van alle leeftijden en alle achtergronden zijn welkom, ook jonge meisjes. Na aanmelden ontvang je meer informatie. Mail naar info@ingermarlies.nl. Heb je vragen, dan is het ook fijn als je mailt, maar bellen kan ook: 06-28833156.

Kletscafé

Wil je met ons kennismaken, kom dan eens naar het volgende Kletscafé.  We praten elkaar bij over de activiteiten die we samen organiseren en ontmoeten er graag belangstellenden. Tijdens het Kletscafé kunnen bewuste ondernemers op een informele manier elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en met elkaar van gedachten wisselen. Breng je visitekaartjes en flyers mee. Graag tot dan!

De volgende Kletscafé’s zijn op woensdag 21 mei, donderdag 26 juni, donderdag 10 juli en dinsdag 26 augustus, steeds vanaf 19.30 uur in de Klinkert. Zie ook de agenda.

Like je ons al op Facebook en volg je ons ook via Twitter?

Tot een volgende keer !