Bewustwordingsnieuws september - Kennismaking met Monique van Boven Kaarsmaker

Proeverij

De 80 van de Langstraat is een groots evenement in onze regio, een Kennedymars van 80 km waar enkele duizenden mensen zaterdag 13 september aan meedoen. De meesten van hen zijn al maanden bezig met de voorbereiding en het opbouwen van hun conditie. Een prachtig evenement dat verbroedert en dat nu al voor de 34e keer!

Het doet me denken aan onze voorbereidingen binnen Bewust Langstraat. Zo’n lange tijd van voorbereiding hebben wij ook nodig gehad om te ontdekken hoe we bewustwording kunnen laten leven in De Langstraat. Na het bewustwordingsproces van ons netwerk hebben jullie misschien enkele maanden niets van ons gehoord maar achter de schermen borrelt en bruist het volop. We merkten dat we eerst elkáár beter wilden leren kennen om zo de onderlinge verbinding te laten ontstaan en te laten groeien. Juist dát gaan wij ook op 13 september doen! We gaan proeven van elkaars talenten tijdens een proeverij in Kunstencentrum de Aleph in Drunen. Wij verheugen ons er nu al op om je daarover later te informeren en om jullie mee te laten proeven…

 “Wandelen is het beste medicijn” - Hippocrates

De natuurwandeling zal in het voorjaar van 2015 plaats vinden. We hebben dan ruimschoots de tijd om het goed voor te bereiden. Het wordt ook een soort proeverij alleen dan al wandelend in de natuur.

Palet van Talenten

Bewust Langstraat maakt bewustwording toegankelijk, maakt duidelijk wat bewustzijn kan inhouden en welke rijkdom hier achter schuil gaat. We inspireren je en bieden overzicht. We helpen je op weg en we laten je ervaren. Zo vind je de vorm die het beste bij je past. We zijn als het ware een palet van talenten die mensen begeleiden om liefdevol en energiek in het leven te staan.

Kennismaking met één van onze talenten: 

Monique van Boven-Kaarsmaker aan het woord

Mijn praktijk de Huiskamer voor Inzicht is voortgekomen uit het verlangen mensen te helpen. Ik ben als magnetiseur/paranormaal adviseur begonnen en in de loop der jaren heb ik me ontwikkeld tot wat en wie ik nu ben: Coach (specialisatie ADHD/ADD/burn-out/stress), Aandachtgerichte Therapie (Mindfulness), Energetisch Hypnotiseur, Massagetherapeut, Paranormaal Levenspad Adviseur (Reading & Healing), Magnetiseur en Paardenwerker (Paardenfluisteraar).

Sinds kort is er een samenwerkingsverband ontstaan met het Neurofeedback Centrum in Drunen.  We bieden een unieke behandeling van neurofeedback training, in combinatie met therapeutische consulten. Verder ben ik vrijwilliger en ervaringsdeskundige bij Oudervereniging Balans, een landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag.

Privé ben ik getrouwd met Edwin en samen hebben we 3 zonen: Senna, Phill en Sean. Ik wandel graag elke dag met onze 2 honden, als ik tijd heb breng ik uren buiten met ze door. Je vindt me regelmatig op de motor of op het paard maar mijn grootste hobby is onze boerderij in Slovenië. We hebben het als vervallen pand gekocht en zodra we weg kunnen, gaan we erheen om te werken en natuurlijk vooral om te genieten. Ook daar heb ik mijn massagetafel voor mijn Sloveense cliënten en geef ik cursussen aan lokale therapeuten. In de kracht van de natuur doe ik weer veel energie en inspiratie op en het zware werk in en om de boerderij houdt me met 2 benen op de grond. De mensen staan er nog heel dicht bij de natuur. Het is mooi hoe wij opgenomen zijn tussen de plaatselijke bevolking, dat is rijkdom.

“Iedereen bezit een schatkist, gevuld met talent”– Olaf Hoenson

Organisatiekring

Er zijn diverse kringen ontstaan waarin leden met elkaar overleggen hoe we de activiteiten vorm gaan geven. Wat kun je van ons verwachten? Je gaat meer horen over een externe proeverij, over de verbreding van ons palet, de natuurwandeling, een muurschildje, een blog met als thema Vier het Leven, een open praktijkroute en onze samenwerking met de Aleph. De organisatiekring bestaat nu uit Ron Kuijsters, Monique van Boven Kaarsmaker, Karin Scheltens en Marjon van Erp.

Ontmoet ons in het Kletscafé 

Wil je met ons kennismaken? Kom dan eens naar het volgende Kletscafé op dinsdag 23 september.

Maandelijks ontmoeten onze leden elkaar om met elkaar van gedachten te wisselen en elkaar te inspireren. Er zijn al mooie samenwerkingsverbanden uit ontstaan. We delen graag met anderen hoe ons bewustwordingspad verloopt en laten graag zien dat we veel persoonlijke aandacht hebben voor cliënten. Op dinsdag 23 september organiseren we weer een Kletscafé. Naast de leden van Bewust Langstraat zijn belangstellenden in gezondheid, bewustzijn, welzijn of duurzaam ondernemen, van harte welkom. Ben je geen ondernemer maar wil je vrienden met ons worden? Voel je vrij om te komen en breng gerust een introducé mee. De avond heeft een informeel karakter. Breng in ieder geval je visitekaartjes en flyers mee. Graag tot dan!

Het Kletscafé wordt gehouden in Eetcafé De Klinkert aan de Klinkert 1 in Drunen vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis; consumpties zijn voor eigen rekening. Wel graag even aanmelden via info@bewustlangstraat.nl. Informatie: www.bewustlangstraat.nl of Marjon van Erp tel 0416-322995.

De daarop volgende Kletscafé’s zijn op donderdag 30 oktober, donderdag 27 november en dinsdag 16 december, steeds vanaf 19.30 uur in de Klinkert. Zie ook de agenda.

Nieuwe leden

Intussen zijn we gegroeid naar 34 leden. De leden die zich onlangs bij ons aansloten zijn Lindy van Wanrooy, Michiel Bienert, Will van Opstal en Jolanda Bassa. Ken je mensen die zich in onze missie kunnen vinden? Stuur dan gerust deze nieuwsbrief door of vraag hen om eens contact op te nemen met één van onze leden of met Marjon via tel. 0416-322995.

Op zoek naar ruimte voor een workshop? Informeer eens bij: De Aleph, Riki van der Gouw of Johan en Willemijn van Wanrooij.

Zo laten wij bewustwording in de Langstraat leven!

Like je ons al op Facebook?

Volg je ons ook via Twitter?

En sinds kort hebben we ook een groep op LinkedIn!