Bewustwordingsnieuws Bewust Langstraat oktober

Onlangs werd ik geïnspireerd door de nieuwsbrief van Jolanda en Ad Vermeer van Aardewijs waarin zij schrijven over de natuur. 

Het is herfst, de natuur trekt zich terug. We naderen de winter en staan aan het begin van de donkerste tijd van het jaar. Sommige mensen hebben er last van en anderen vinden het heerlijk. We genieten nog van de warme dagen en de natuur die zich in de prachtigste schakeringen van herfstkleuren laat zien. Dit natuurlijke ritme kennen we vanaf onze eerste voorouders, de cyclus van de seizoenen zit in onze genen. We weten dat na de winter het licht weer zal toenemen, alles weer tot bloei zal komen. Sta je wel eens stil bij zoveel oervertrouwen?

We kunnen ons bewust worden van wat deze donkere tijd te bieden heeft als we kijken naar de natuur, die ook onze natuur is. Ook wij worden door het donker uitgenodigd om naar binnen te keren, onze uitbundigheid even in te ruilen voor verstilling. Als je er gehoor aan geeft kun je ontdekken dat het donker even waardevol is als het licht. Alle leven wordt uit het donker geboren. En een belangrijke kwaliteit van het donker is dat we er in tot rust kunnen komen, ons los kunnen maken van de hectiek om ons heen. 

Er is nog een fenomeen van het donker; ergens gloort altijd licht. Hoe we ook als mens in donkere tijden kunnen belanden. altijd verschijnt, soms uit het niets, een warme liefdevolle hand. En die hand herinnert ons aan het licht, de liefde die wij in ons dragen. Zonder het donker zouden we het licht niet kennen.

Verstilling en een liefdevolle hand 
Onze leden organiseren een ruim aanbod aan workshops en behandelingen. Sommigen geïnspireerd op klanken om ons zo in verstilling te brengen, sommigen op de natuur, Bos en Kunst en de Stenenman bijvoorbeeld, anderen door aandacht voor voeding, massage of een ontspannende gezichtsverzorging, een avond voor jezelf of door juist actief en creatief aan de slag te gaan. In de winkel van P en MY kun je je laten inspireren voor de kerst met engelen of kaarten van de Engelenman. Het is ook een goede periode om je lichaam te reinigen als voorbereiding op de winter. Breng bijvoorbeeld de bacteriën in je darmen in balans. Neem zelf eens de tijd voor verstilling en onderzoek eens wat jou aanspreekt in onze agenda of binnen het aanbod van onze 36 leden. Wij reiken je een liefdevolle hand. 

Netwerk van mensen 
Wij verwelkomen Hester de Vries van Lijfwerk met bio-energetica workshops en Ans Talsma van Praktijk Lavendel met massages. Op onze Facebook pagina is een leuke collage van de meeste van onze leden te zien, inclusief Hester en Ans. 

Engeltjes bengeltjes beurs 
In de Koepelhal in Tilburg wordt in het weekend van 8 en 9 november de Engeltjes Bengeltjes Beurs georganiseerd. Heb je kinderen of kleinkinderen en wil je graag een super gevarieerd aanbod op 1 plek om te shoppen voor de feestdagen? Dan ben je van harte welkom. We zullen er met enkele leden van Bewust Langstraat op zaterdag aanwezig zijn: Marjon van Erp met Forever producten op natuurlijke basis en Michaela Esseveld en Karin Scheltens die een Kind Ouder workshop ontwikkeld hebben voor een liefdevolle relatie met je kind. Naast de veelheid aan cadeautjes die aangeboden zal worden bieden wij dus bewustwordingscadeaus aan :-) Een gratis toegangsbewijs volgt nog. 

Bewust Nederland groeit, groei je met ons mee? 
We waren onlangs met de leden van de organisatiekring bij de inspiratiedag van Bewust Nederland. Heel bijzonder om daar te voelen hoe we met een steeds groter wordende groep bewustwording laten leven vanuit de gedachte: delen is vermenigvuldigen. Bewust Eindhoven is in korte tijd zeer actief geworden en organiseert maandelijks een Academy waarvoor ze iemand uitnodigen om een lezing te geven over onderwerpen die te maken hebben met persoonlijke groei, gezondheid, duurzaamheid, welzijn en bewustwording. 

'Alles wordt kleiner als je t deelt behalve de liefde' - Arthur Japin


Kletscafe 
Maandelijks ontmoeten en inspireren bewuste ondernemers elkaar tijdens het Kletscafe. De eerstvolgende avond is op donderdag 30 oktober en de daarop volgende op 27 november en 16 december. We zijn gestart een thema te bespreken tijdens een deel van de avond. We keren nog naar de kern, naar binnen mer de vraag hoe jouw missie aansluit bij die van Bewust Langstraat? Laat bewustwording leven! We ontmoeten je graag! 

Tot de volgende keer!