Bewustwordingsnieuws december - kennismaking met Lindy van Wanrooy en Jolanda Bassa

Van 2014 naar 2015

Op de valreep voor de Kerstdagen blikken we kort terug op 2014 en kijken we vol inspiratie naar 2015.

Het was een mooi jaar, waarin we samen belangrijke stappen hebben gemaakt voor Bewust Langstraat. We hebben er bewust voor gekozen om eerst een goede voedingsbodem te leggen en een duidelijke richting te bepalen. Daarmee is een duurzame samenwerking ontstaan. We hebben elkaar beter leren kennen en zijn er mooie, diepgaande verbindingen tot stand gebracht. We zijn een samenwerking aangegaan met De Aleph in Drunen als ontmoetingscentrum. Zo hebben we nu ook een vaste plek om samen te komen en om jou te ontmoeten. 

Pas daarna hebben we samen bepaald welke initiatieven we graag willen ontplooien. Je kunt daarbij denken aan Bewust Langstraat Beleven in de Duinen in april en een tweede Proeverij begin maart. Tijdens de Proeverij maak je kennis met wat onze professionals te bieden hebben, je proeft als het ware van onze talenten. Daar ga je de komende periode zeker meer over horen.

Ubuntu

Het lijkt soms ver weg, de onderlinge verbondenheid maar wij zijn ons er steeds meer van bewust geworden dat er mooie dingen kunnen gebeuren door verbonden te zijn met elkaar. Het is eigenlijk een eigentijdse vorm van Ubuntu, de levensfilosofie waarop de tribale wereld in Afrika gebaseerd is: “Ik ben omdat jij bent”. Een diepgeworteld besef dat je pas mens wordt door andere mensen. Vanuit die filosofie werken we samen en ontmoeten wij jou als lezer graag om met jou te delen hoe we bewustwording willen laten leven in de Langstraat.

Van Kletscafé naar ontmoeten in het Ondernemerscafé

We hadden vast een voorproefje tijdens het laatste Kletscafé in november. Iedereen deed vol overgave mee en nadien werd er heel respectvol naar elkaar geluisterd. Belangstellenden en leden die het Kletscafé bezochten, waren verrast door zoveel betrokkenheid, enthousiasme en inspiratie. 

In 2015 gaan we van een maandelijkse Kletscafé over op een tweemaandelijks Ondernemerscafé in de Aleph. Iedere ontmoeting zal in het teken staan van een thema. Waar we afgelopen jaar onze focus hadden op de identiteit van ons netwerk, zullen we ons in 2015 richten op de individuele professionals. Zo starten we vrijdag 30 januari in de Aleph van 13.30 uur – 15.30 uur met de workshop “dromen en verbeelden van jouw identiteit”. Tijdens deze workshop ga je zelf verbeelden wat jouw (bedrijfs)identiteit is en krijg je inzicht in de vervolgstappen die nodig zijn om maximaal van betekenis te kunnen zijn.  Deze workshop wordt begeleid door Ron Kuijsters en Monique van Boven Kaarsmaker. Zie voor meer details de agenda.

Het tweede Ondernemerscafé op maandag 30 maart van 13.30 uur -15.30 uur staat in het teken van de workshop “verbeelden en verwoorden”. Dan ligt de nadruk op de presentatie.

Noteer in je agenda 

Ben jij een bewuste ondernemer of een professional die een passie heeft voor een bewust, gezond en duurzaam leven, dan ben je van harte welkom! Noteer alvast de volgende data in je agenda, dan hoef je deze inspirerende ontmoetingen niet te missen.

Vrijdagmiddag 30 januari, maandagmiddag 30 maart, vrijdagochtend 29 mei,
maandagochtend 28 september en vrijdagmiddag 4 december.

Kennismaking met twee jonge professionals: 

Lindy van Wanrooy en Jolanda Bassa

Mijn naam is Lindy van Wanrooy en sinds dit jaar ben ik werkzaam als yogadocente in mijn eigen yogapraktijk Yogindy. Momenteel geef ik Hatha Yoga les en daarin integreer ik andere yogastijlen waarin ik me intussen bijgeschoold heb en waar ik enthousiast over ben. Zo zijn naast mijn lessen bij Yogindy ook de easy flow lessen bij Yoga Centrum Tilburg ontstaan. In januari start ik met de opleiding tot zwangerschapsyoga docente, een mooie vorm van yoga waar echt mijn hart ligt; ik kan dan ook niet wachten tot ik die kan toevoegen aan mijn lesprogramma. Onlangs heb ik een hele prachtige praktijkruimte gevonden. Vanaf 1 februari geef ik mijn lessen op een mooie zolderruimte van BSO de Kievit in de Reeshof in Tilburg. In de mooie, grote keuken kunnen we gezellig nakletsen. Het lijkt me heerlijk jou daar te ontmoeten! 
Ik voel me gezegend dat ik, naast de zorg voor mijn zoontje van bijna twee, al mijn tijd mag besteden aan dat wat ik het allerliefste doe! Contactgegevens van Lindy

Mijn naam is Jolanda Bassa-van der Steenhoven, met mijn lieve gezin woonachtig in Oudheusden. Sinds 1 januari van dit jaar heb ik een praktijk aan huis onder de naam Eenheid verbindt. Ik werk met verschillende methodes waaronder Sensitherapie, Paramedisch en psychosociaal mediumschap, Trancehealing, Luisterkind en Geboortebegeleiding. Het is zó ontzettend leuk om mensen op deze manier een zetje in de goede richting te geven, dit geeft veel voldoening. Naast de praktijk geef ik samen met een vriendin/collega les voor de Spirituele Academie van Jaco Elken, dit doen we in Kaatsheuvel. Ook erg leuk om te doen, je ziet er de cursisten per uur groeien/transformeren. Daar ik erg leergierig ben en veel leuk vindt, wil ik in januari mezelf gaan verdiepen in de Astrologie en in februari ga ik een mooie Engelen opleiding volgen. Lekker groeien om meer en meer vanuit mijn hart te kunnen leven. Contactgegevens van Jolanda.

Nieuwe leden

We groeiden naar 38 leden. We verwelkomen deze maand Marjolein Burgers van Het Vertelatelier uit Rosmalen. Ze heeft een opleidingsinstituut om verhalen te leren vertellen en nieuw bij haar is “het niet-vertelde verhaal ...” Zo worden we een steeds bonter palet aan talenten!

Voel je vrij om ons nieuws door te sturen aan mensen die je kent. Misschien lijkt één van de workshops hieronder in de agenda je net iets voor je vriend/vriendin of buurman/buurvrouw of iemand uit je familie. Of misschien ken je bewuste ondernemers uit de Langstraat die je graag op ons wilt attenderen. Alvast hartelijk dank daarvoor!

Nieuws van onze leden

Marlène Oving is verhuisd en opent op 5 januari de deuren van haar nieuwe praktijk voor Hapto- en Reflexzonetherapie Praktijk Channels aan de De Grootlaan 33 in Vlijmen.

Riki van der Gouw opende onlangs haar nieuwe praktijkruimte Soleil aan de Sprangseweg 2 in Waalwijk. Ze houdt open huis op zondag 28 december, je bent er van harte welkom van 13.00-16.00 uur, zie de agenda.

De Winterzonnewende ligt al weer achter ons, dus we gaan weer naar het licht ! Wij hopen dat jij een ster zult zijn voor anderen en wensen je liefdevolle feestdagen en een bewust, gezond en duurzaam 2015 !