Bewustwordingsnieuws januari - kennismaking met Naveen Devos en wat is De Langstraat?

Wat is nu eigenlijk De Langstraat?

Soms wordt ons gevraagd wat Langstraat betekent? Het ligt eigenlijk voor de hand: een lange straat. Vroeger lagen er parallel aan de ligging van de Maas vele dorpskernen die langgerekt waren en die een bloeiende schoenindustrie hadden. Nu denken we minder aan de rivier als markant punt en meer aan snelweg A59. Om toch de natuur als leidraad te nemen, spreken we over De Langstraat die van de Moerputtenbrug in Den Bosch overloopt in de halve zolenlijn en via Waalwijk het gebied bestrijkt tot Geertruidenberg.

Daarnaast is het zo dat in de loop der jaren verbinding is ontstaan tussen de verschillende gemeenten in ons gebied. De gemeenten Loon op Zand, Waalwijk en Heusden werken al op sommige punten samen en recent is een onderzoek gepresenteerd met opties voor een verdergaande samenwerking.

Daar richten we ons op als platform in De Langstraat. Het mooie is dat het natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen prachtig in het midden ligt. Tilburg omsluit het gebied, vandaar dat we onze Tilburgse professionals ook graag ‘huisvesten’ bij Bewust Langstraat. Wij nodigen je uit meer over de achtergrond te lezen via de link.

Kom je dromen en verbeelden?

Ben jij een bewuste ondernemer, werkzaam op het gebied van persoonlijke groei, gezondheid, welzijn of duurzaamheid? En wil je in 2015 graag aandacht besteden aan het verder ontwikkelen van je bedrijf of praktijk? Tijdens het Ondernemerscafé van vrijdag 30 januari in de Aleph ontmoeten we je graag met de workshop “dromen en verbeelden van jouw identiteit”. Tijdens deze workshop ga je zelf verbeelden wat jouw (bedrijfs)identiteit is en krijg je inzicht in de vervolgstappen die nodig zijn om maximaal van betekenis te kunnen zijn.  Deze workshop wordt begeleid door Ron Kuijsters en Monique van Boven Kaarsmaker. Lees meer over de bijeenkomst in de agenda.  

Of kom je proeven? 

Wil je kennismaken met wat onze professionals te bieden hebben? Tijdens de Proeverij op zondagmiddag 1 maart in de Aleph kun je ervaren en beleven hoe wij bewustwording laten leven. 12 Aangesloten professionals verzorgen een workshop of lezing, die in het teken staat van bewustwording, gezondheid, welzijn of duurzaamheid. We openen en sluiten gezamenlijk af met nog 2 professionals. Het is een afwisselend programma met 3 parallelle workshops op meerdere tijden: een bewegingsles, een lezing over meditatie en mindfulness, diverse massages, een creatieve workshop of een presentatie over voeding. De reactie op de vorige proeverij in september was: in één woord FANTASTISCH, een cadeautje !

Kennismaking met Naveen Devos uit Den Bosch

Ik ben Naveen Devos en binnen mijn praktijk “In Verbondenheid” is bewustwording de eerste prioriteit. In de eerste plaats bewustwording van de ademhaling. Door bewust adem te halen neem je even de tijd voor jezelf, het is teruggaan naar de rust binnen in jou. In rust heb je niet meer dan 6 ademhalingen nodig per minuut. Tel je meer dan 12 ademhalingen per minuut, dan bezorgt het jou heel waarschijnlijk fysieke klachten. Jouw ademhaling kan heling geven voor tal van fysieke klachten zoals hyperventilatie, astma, hoge bloeddruk, vermoeidheid, slapeloosheid en voor andere klachten zoals burn-out of depressie. Bovendien kan het op emotioneel gebied heel wat onverwerkte trauma’s helen en emotionele blokkades oplossen. Plan een intakesessie bij “In Verbondenheid” en ervaar wat jouw ademhaling voor jou kan betekenen. Binnenkort starten ook reeksen van 5 avonden betreffende bewustwording van jouw adem en ademhalingstechnieken als heling van diverse klachten. Vanaf 3 maart bij Centrum SAL in Herpt bij Heusden. Voor meer info ga je naar In Verbondheid

Tot ziens !

Zoals je van ons gewend bent, voegen we de agenda toe aan het bewustwordingsnieuws. Neem gerust een kijkje onderaan deze e-mail naar wat het aanbod is en voel je vrij om het aan anderen door te sturen.