Bewustwordingsnieuws februari - kennismaking met Will van Opstal en Mediteren is leuk! en meer nieuws ...

Mediteren is leuk!

Het kan heel fijn zijn om regelmatig te mediteren. Want door te mediteren kom je tot rust en neem je makkelijker afstand van je gepieker. Bovendien kun je beter voelen hoe het eigenlijk met je is. En vooral, wat je eigenlijk wilt en nodig hebt!

Er zijn vele boeken en onderzoeken waarin beschreven staat wat de vele voordelen zijn van mediteren: Het werkt tegen veroudering van de hersenen en helpt je beter te concentreren, het versterkt je immuunsysteem, vermindert pijn en ontstekingen, maakt je positiever, vermindert angsten en stress en bovendien neemt het gevoel van verbondenheid en compassie toe. Dat past goed bij onze missie om bewustwording te laten leven!

Een toegankelijke manier om de vele voordelen van meditatie te ervaren is om kort te mediteren. Dan kost het weinig tijd en is de drempel minder hoog. Begin gewoon eens met een minuut, je zult versteld staan van het effect. Als je het eenmaal vaker doet, zo'n minuutje mediteren, dan kun je ook even mediteren als je staat te wachten in de rij bij de kassa. Of als je in de trein zit. Of in een hele saaie vergadering. Je voelt je meteen tot rust komen.

Maak daarom eens kennis met de zogenaamde One Moment Meditation. In een grappig filmpje van een paar minuten wordt dit heel toegankelijk gedemonstreerd. Er is ook een hele leuke app beschikbaar, zoek op One Moment Meditation. De app werkt voor mij nu om er dagelijks een moment voor te nemen naast de meditatielessen waarmee ik gestart ben. Veel plezier en smile :-) 

Bekijk het filmpje van de One Moment Meditation.

En kijk ook eens bij het aanbod van de Bewust Langstraat professionals onder ademen en mindulness bijvoorbeeld als je liever onder begeleiding start. 

Workshop Proeverij zondag 1 maart

Tijdens de Workshop Proeverij op zondag 1 maart laten 13 professionals je ‘proeven’. Ze laten je kennismaken met hun passie en de manier waarop zij bewustwording laten leven en bijdragen aan een mooiere wereld.

Natuurlijk wil je weten hoe deze middag eruit gaat zien. Echter, hoe mooi zou het kunnen zijn als je deze middag ‘niet-wetend’ ingaat, je mee laat voeren als een rivier, gedragen door verrassing, zien wat er zich ontvouwt. ‘Het niet-weten’, je laten verrassen, maakt dat je mogelijk andere ervaringen op gaat doen, andere inzichten kunt krijgen. Misschien zelfs de smaak te pakken krijgt om er meer van te willen weten, te willen zien of meer van te beleven. Oordeel niet, verwonder je slechts. Marjolein Burgers schreef er een inspirerend verhaal bij, lees hier haar verhaal ….

We willen jou heel graag een leuke ervaringsmiddag bezorgen. Tussen de workshops door kun je elkaar en de professionals ontmoeten. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Dus als het je aanspreekt, meld je dan hier aan. Wij hebben er zin in! Jij ook? 

Bewust Langstraat Beleven in de Duinen op zaterdag 11 april

Op zaterdag 11 april organiseren we een wandeling met als thema Bewust Langstraat Beleven in de Duinen. Else van Ham en Astrid Steijger hebben een zeer gevarieerd programma voor je in petto in een schitterende omgeving. Het is vooral een ervaringsdag waarin onze professionals je met hun passie voor activiteiten of producten laten kennismaken, een ware prikkeling van je zintuigen. Tussendoor is er een korte, stille wandeling van de ene naar de andere plek in de duinen. 

We bieden de mogelijkheid om tot verdieping te komen tijdens de ervaring van de verschillende onderdelen. Zo komen we tot een zekere bewustwording. Iedereen zal dat anders ervaren. Aandachtig wandelen, oefeningen en stilte zijn daarbij belangrijk. Veel praten zou alles vluchtiger maken. We stellen daarom voor om pas na afloop na te praten en onze ervaringen met elkaar te delen.

Het is een open evenement van 1030-15.30 uur, dat bij Eetcafé de Klinkert start en eindigt. Wil je er meer over weten, mail ons dan via info@bewustlangstraat.nl. Weet je nu al dat je mee wilt wandelen? Fijn! Neem een kijkje in de agenda en meld je vast aan. Wandel je mee?

"Wandelen is de haast uit je hoofd halen en kijken wat er overblijft"- Rommert Boonstra

Uitnodiging Ondernemerscafé

Het Ondernemerscafé is bij uitstek geschikt om ons te ontmoeten en om jouw ervaringen te delen met andere bewuste ondernemers. Na de workshop “dromen en verbeelden van jouw identiteit” is het volgende keer, op maandag 30 maart, tijd voor de workshop: “verbeelden en verwoorden van jouw identiteit”. Deze workshop wordt begeleid door Marjolein Burgers.

Ben jij een bewuste ondernemer, werkzaam op het gebied van persoonlijke groei, gezondheid, welzijn of duurzaamheid? En wil je in 2015 graag aandacht besteden aan het verder ontwikkelen van je bedrijf of praktijk? Wees welkom. Lees meer over de bijeenkomst in de agenda. 

Kennismaking met Will van Opstal uit Sprang-Capelle

In essentie werk ik met Bewustzijnsontwikkeling en Verdieping ‘in mens zijn’.

Een ongelooflijk boeiend en gevoelig proces, waarbij mensen wezenlijk inzicht ontwikkelen in zichzelf en op een liefdevolle manier de gelegenheid krijgen om tot verwerking en heling te komen. Stap voor stap komt men tot transformatie, en vooral verrijking van je mens zijn.

Van jezelf leren houden, gewoon om wie je bent is een belangrijke basis. Om vervolgens tot acceptatie, innerlijke vrede en overgave te kunnen komen. Ik werk vanuit de aardse realiteit om zo jezelf te herontdekken. Alles wat aandacht vraagt dient zich aan en zal je ondersteunen om steeds meer ‘thuis te komen in jezelf’.  Ik noem dit ‘het Pad van het Hart’, omdat de draagkracht van dit alles ‘De Liefde’ zelf is.

Klik hier als je meer over Will en zijn praktijk wilt weten.

Nieuwe leden

We verwelkomen deze maand Simone Sinjorgo van Praktijk de Diamant uit Vlijmen. Met haar praktijk biedt ze lichaamsgerichte therapie, relatietherapie, bedrijfscoaching en ook diverse mogelijkheden voor groepssessies en natuurcoaching. 

En we zijn blij dat Resi Denis Voet-en Reflectie uit Drunen zich heeft aangesloten. Zij biedt met haar praktijk voor Ontspanning, Ontwikkeling en Ondersteuning. de unieke combinatie van VoetreflexPlus massage en NLP coaching

Zo groeit ons bonte palet aan talenten!

Puur en Passie Waalwijk 26 april

Tijdens de twintigste editie van het Straattheaterfestival in Waalwijk wordt aan de rand van het centrum, op de Winterdijk en de Hooisteeg Puur & Passie gelanceerd. Puur & Passie vormt een lint van aanbieders van ambachtelijke producten, (bio)food, vintage, design en art. Kwalitatief hoogstaande eigenzinnige (streek)producten met een hart en een ziel, van geïnspireerde creatievellingen, aangeboden door de maker zelf.

Live muziek wordt verzorgd door Bastaard Platen, met onder andere Jeroen Kant en Mathijs Leeuwis.

Zondag 26 april is de Winterdijk in Waalwijk the place to be voor iedereen die op zoek is naar een goede sfeer, gezelligheid, inspirerende mensen, unieke en mooie spullen, biologische delicatessen en streekproducten. Puur & Passie in ontstaan vanuit een samenwerking tussen Atelier Winterdijk30b en Tavenu.

Agenda

Zoals je gewend bent, voegen we de agenda toe aan het bewustwordingsnieuws. Neem gerust een kijkje wat het aanbod is en voel je vrij om het aan anderen door te sturen.

Misschien lijkt één van de workshops hieronder in de agenda je nét iets voor je vriend/vriendin, je buurman/buurvrouw of iemand binnen je familie. Of misschien ken je bewuste ondernemers uit de Langstraat die je graag op ons wilt attenderen. Alvast hartelijk dank daarvoor!

Kom naar het Ondernemerscafé van maandagmiddag 30 maart. De vervolgdata zijn vrijdagochtend 29 mei, maandagochtend 28 september en vrijdagmiddag 4 december. Noteer deze data vast in je agenda, dan hoef je deze inspirerende ontmoetingen niet te missen. Breng in ieder geval je visitekaartjes en flyers mee. Tot ziens!