Bewustwordingsnieuws mei

Sorry … De vorige nieuwsbrieven waren soms moeilijk te lezen. Door de grootte van de fotobestanden moest je van links naar rechts scrollen om de tekst te kunnen lezen. Ik ben erachter wat de oorzaak is dus ik wens je een prettiger leesplezier. Mocht je nog problemen tegenkomen dan hoor ik het graag.

De zomer is al begonnen, zo schreef Else van Ham. "Laat je niet wijs maken dat ie pas 21 juni begint, want dan mis je de helft". Lees meer over de 4 jaargetijden in haar blog. In korte tijd is alles groen geworden, heerlijk dat de natuur weer zichtbaar tot leven is gekomen. We merken ook binnen Bewust Langstraat: er ontstaan mooie initiatieven vanuit de leden door samenwerking en verbinding waardoor ons netwerk tot bloei komt. Wij nodigen je van harte uit om met ons mee te genieten. 

Beleven in de Duinen voor herhaling vatbaar

We beleefden onlangs op 11 april een mooie dag samen. De weergoden waren ons goed gezind. Het bleef grotendeels droog en de temperatuur was heel aangenaam om te wandelen. Wat een lekker gevoel om op de grond in het bos te lunchen en om creatief bezig te zijn in het zand. Het was een aaneenschakeling van ervaringen, aangeboden door Else van Ham, Astrid Steijger, Marjolein Burgers, Marjon van Erp, Marjan Vonk en Angelique Heddes. Onze zintuigen zijn goed geprikkeld en we zijn onder de indruk van jullie reacties: gedachteloos, inspirerend, rustende verbindingen, mooie momenten voor het oprapen, verbinding, verrassend, rustig, ontspannend, vogelgekwetter, nieuwe ervaringen, bijzonder en ZIJN. Voor herhaling vatbaar dus, er zijn al plannen voor het najaar. Je blijft ook op de hoogte via onze FB pagina. De link vind je helemaal onderaan.

The Power of the Heart

We keken samen naar deze film op 12 mei, een initiatief van Jet Lampe en Michaela Esseveld. Zij wilden graag hun enthousiasme delen over de film en het boek en erover napraten en voelen. Iedereen was er stil van en zo hebben we er letterlijk bij “stil gestaan” hoe dat voor ons is om meer vanuit ons hart te leven. Er zijn al ideeën over meerdere van deze avonden waarin samen beleven, ontspannen en plezier voorop staan.

Wil je er meer over weten? Bezoek dan eens een inspiratie avond bij Centrum SAL in Herpt waar Michaela steeds een onderwerp belicht vanuit het hart. De volgende is op 28 mei.

Verwendag voor mensen met kanker

Gun jij iemand die kanker heeft of heeft gehad een heerlijke verwendag? Of heb je zelf kanker en wil je eens heerlijk ontspannen? Dan is het mooie initiatief van Karin Scheltens van Praktijk Orgid Pure in Drunen echt iets voor jou! Karin stelt haar praktijk belangeloos open op vrijdag 29 mei en vrijdag 5 juni voor een ontspanningsmassage of meditatie voor ontspanning en vitaliteit. En samen met haar zijn er meerdere praktijken geopend in Brabant. 

Inspireert het jou om ook mee te doen met je praktijk? Neem dan contact op met Elvira van Praktijk Plantair. Daar vind je ook informatie over waar in het hele land nog meer Verwenmomenten gehouden worden rondom 29 mei.

Yoga Festival Eindhoven op 13 en 14 juni

Ons collega netwerk Bewust Eindhoven organiseert het Yoga Festival Eindhoven. Dit wordt echt een heel bijzonder evenement. Twee dagen lang yoga, mediteren, verbinden, genieten, ontspannen, dansen en nog veel meer. In het prachtige, oude Stadswandelpark in Eindhoven kun je jezelf onderdompelen in de wereld van Yoga en mindfulness.

Het thema van het festival is Get Connected! Want yoga brengt je terug naar wie je ten diepste bent; naar je pure vorm. Je wordt tijdens dit weekend uitgenodigd om verbinding te maken met die kern en met je mede-deelnemers. Van harte aanbevolen voor beginners en gevorderden! Lees meer over het festival en bestel je tickets hier. 

Ondernemerscafé met workshop voor bewuste ondernemers

vrijdag 29 mei

Het derde OnderGeef woorden aan je bedrijfnemerscafé staat in het teken van Verwoorden en Beschrijven van jouw identiteit:

Geef woorden aan je bedrijf. 

Je bedrijf of organisatie neerzetten is nog niet zo gemakkelijk. Je kunt heel goed weten wat je doet, maar hoe maak je dat een ander duidelijk? Ben jij bewuste ondernemer, op het gebied van gezondheid, welzijn of duurzaamheid en vind je het lastig kort en helder over te brengen wat je doet? Dan ben je van harte welkom op 29 mei. In de reeks over het neerzetten van je bedrijf wordt er deze keer aandacht besteed aan het helder woorden geven aan wat jij doet. IngerMarlies Leeuwenburgh, journalist en bewust ondernemer begeleidt je daar stap voor stap in. Je gaat na deze ochtend naar huis met op papier in jouw eigen woorden weergegeven wat jij doet en voor een ander kunt betekenen.

Schrijf je wel op tijd in, want als je eerder niet bent geweest, is er even wat voorbereiding nodig. Lees meer … over je aanmelding en voorbereiding.

Het daarop volgende Ondernemerscafé is op  maandagochtend 28 september  en vrijdagmiddag 4 december. Noteer deze data alvast in je agenda, dan hoef je deze inspirerende ontmoetingen niet te missen. Breng in ieder geval je visitekaartjes en flyers mee. Welkom!

Bijzondere oproep:

Oproep uit het hart – help Anouk Nepal te helpen

Wereldnieuws komt erg dichtbij als het mensen treft die je persoonlijk kent …. Zo was Anouk van Geffen in Nepal ten tijde van de aardbeving. Je kunt hier haar heftige verhaal lezen. Sophie Kemperman, dochter van collega coördinator Hillie Schotanus van Bewust Groningen overkwam hetzelfde. Beide jonge vrouwen zijn weer veilig thuis maar in Nepal blijven vele mensen ontredderd achter …..

Voor degenen die het niet (meer) weten, Anouk heeft vorig jaar samen met Ron Kuijsters het traject van de identiteitsbepaling voor Bewust Langstraat begeleid. Mede dankzij haar inspiratie kwam ons identiteitsdocument tot stand. Wij zouden het fantastisch vinden als wij met Bewust Langstraat nu achter Anouk gaan staan om haar te helpen de slachtoffers van Nepal te helpen. Na de filmavond hebben we al 90 euro kunnen doneren aan stichting SPAK. Binnenkort vertelt ze haar verhaal in Atelier Winterdijk 30B in Waalwijk (LINK). Wil je meehelpen? Je kunt jouw donatie overmaken op de bankrekening van Bewust Langstraat NL05INGB0001415936 ten name van M.J.F. van Erp o.v.v. Help Anouk Nepal te helpen. Namens Anouk super bedankt !

Nieuws van onze leden:

Nagenieten: Onlangs presenteerde een aantal van onze professionals zich tijdens Puur & Passie in Waalwijk. Samen met andere aanbieders vormden zij een lint van ambachtelijke producten, (bio)food, vintage, design en art met een hart en een ziel. Op de Facebookpagina Puur & Passie in Waalwijk kun je nog eens terugkijken op dit geweldige evenement dat hopelijk volgend jaar herhaald wordt tijdens het Straattheater festival.

Iedere maand rond nieuwe maan is er een Rode Tent in Atelier Winterdijk30b. In de Rode Tent komen vrouwen samen om te verbinden, te praten, zingen en te mediteren en dat niet alleen in Waalwijk op vele verschillende plaatsen wereldwijd. Wil je die ook eens bijwonen, kijk dan op de website of bezoek de FB groep van Rode Tent Waalwijk. Of mail de hoedster van Waalwijk info@ingermarlies.nl.

De jaarlijkse Internationale Feldenkrais week in mei is helaas alweer voorbij. Maar in de Ruimte voor Mind-ful bewegen in Den Bosch kun je altijd op afspraak kennismaken met deze bijzondere vorm van bewegen. Wat beweegt jou ... Lees meer .....

Ademmeditatiedag: Doe jezelf eens een dag cadeau, helemaal voor jezelf. Een dag gewoon zijn wie jij bent en dat je dit ook mag laten zien. Een dag vol van aanwezigheid; het voelen van jezelf. Een dag vol van ervaringen, vol van inzichten, vol van ontdekkingen in hoe veelzijdig jij bent onder deskundige leiding van Naveen Devos op 30 mei in Centrum SAL in Herpt. Zie onder in de agenda.

Een andere mooi initiatief is dat van Marjolein Burgers. Zij start maandelijkse avonden “zinnige gesprekken”. Samen tot een dialoog komen over levensvragen waardoor filosofische gesprekken kunnen ontstaan. De eerste avond is binnenkort. Voor meer info mail info@hetvertelatelier.nl.

Drumcirkel voor Moeder Aarde. In aansluiting op de Inheemse Drum Tour om Moeder Aarde te beschermen en mensen bewust te maken om zorgzaam om te gaan met de natuurlijke leefomgeving op Aarde, wordt er op donderdag 18 juni tussen Drunen en Waalwijk een drumcirkel georganiseerd. De inheemse volkeren hebben de wereld al decennialang gewaarschuwd en samen met hen willen positieve krachten versterken. Else van Ham en IngerMarlies Leeuwenburgh waren eerder bij een van de Sacred Drum Circles die deel uitmaken van de wereldwijde Inheemse Drum Tour, waarmee de deelnemers Moeder Aarde ondersteunen en helen. Vanuit het idee ‘think global, act local’ organiseren zij dat nu in de Langstraat. Aanmelden of verdere informatie verkrijg je via vierrond@gmail.com of info@ingermarlies.nl.

Zoals je gewend bent, voegen we de agenda toe aan het bewustwordingsnieuws. Neem gerust een kijkje wat het aanbod is en voel je vrij om het aan anderen door te sturen.

Misschien lijkt één van de workshops hieronder in de agenda je nét iets voor je vriend/vriendin, je buurman/buurvrouw of iemand binnen je familie. Of misschien ken je bewuste ondernemers uit de Langstraat die je graag op ons wilt attenderen. Alvast hartelijk dank daarvoor!

Zo laten wij bewustwording in de Langstraat leven!