Bewustwordingsnieuws juni

Zomer is tijd voor elkaar

In deze periode gaan we langzaam de zomer in. De zon gaat 21 juni naar het sterrenbeeld kreeft. Kreeft is het teken van koesteren, familie en lekker thuis. Bij uitstek dus de tijd om te genieten van de lange dagen, de zon en onze dierbaren. Voor het zover is, is het tot ongeveer 29 juni een gunstige tijd voor veranderingen. Sta je op het punt iets in je leven te willen veranderen, te doorbreken, doe het dan nu! Je loopt anders het risico dat het voor je gebeurt. Wil je meer weten over de invloed van de sterren op ons leven, neem dan eens contact op met Marjan Vonk van de Zonneklank. Marjan combineert haar kennis van de astrologie met klank- en stembeleving. Op 20 juni organiseert ze een Midzomer klankbeleving. Gun jij jezelf ook zo'n heerlijk ontspan moment? Meld je dan snel aan via de agenda

De natuur

Wij dragen de natuur allemaal een warm hart toe. De natuur kan helend werken: je kunt eens heerlijk uitwaaien in de wind, je hoofd leeg maken tijdens een wandeling of genieten van de zon en de energie die zij ons geeft. Om Moeder Aarde te beschermen en mensen bewust te maken om zorgzaam om te gaan met de natuurlijke leefomgeving op Aarde, organiseren Else van Ham en IngerMarlies Leeuwenburgh a.s. donderdag 18 juni een drumcirkel tussen Drunen en Waalwijk. Voel je vrij om mee te drummen, je hoeft helemaal geen voleerd drummer te zijn. 

Beweeg je liever in de natuur? Maak dan gebruik van het aanbod van Hester de Vries om elkaar in de week van 29 juni 's ochtends een half uurtje te ontmoeten en te bewegen bij de afgraving in Drunen. Meer info vind je ook in de agenda

Help Anouk Nepal te helpen 

We berichtten eerder over Anouk van Geffen die zich inzet voor de mensen die ze kent in Nepal. Ze overleefde zelf de aardbeving en vertelde onlangs haar indringende verhaal in Atelier Winterdijk 30b. Vanuit Bewust Langstraat willen we haar helpen omdat zij vorig jaar voor ons klaar stond. Hartelijk dank voor jullie gaven tot dusver! We konden al 90 euro doneren aan stichting SPAK voor watervoorziening en nog eens ..... euro waar Anouk haar vrienden mee zal helpen om hun woning weer op te bouwen. Het toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten in Nepal dus het is van belang dat de mensen zo snel mogelijk veilig onderdak hebben. 

Ondernemerscafé met workshop voor bewuste ondernemers


Hoe moeilijk het is om woorden te geven aan je bedrijf bleek onlangs wel. IngerMarlies Leeuwenburgh gaf na 29 mei nog een extra vervolg op de workshop Verwoorden en Beschrijven van je bedrijf. Deze maakt deel uit van een reeks over de identiteit van het bedrijf van bewuste ondernemers. Er gebéurde iets ...... getuige de reacties: tot de kern gekomen, wow goed doorgevraagd, ben een heel eind verder, rust in het zoekproces, ik ben er blij mee, sluit goed aan bij het moment waar ik in zit, mijn boodschap is duidelijk, ik ben geraakt en ik heb eindelijk iets op papier! Dank aan degenen die er waren voor je luisterend oor en de reflectie op elkaar! Op maandag ochtend 28 sept gaan we weer verder met Michaela Esseveld en Jet Lampe over hoe kleur en houding een rol spelen in je presentatie. Meld je gewoon vast aan :-) Was je nog niet eerder bij een Ondernemerscafé, geen probleem! Geef het gewoon even aan bij je aanmelding, dan sturen we je informatie ter voorbereiding. 

Het Ondernemerscafé daarná is op vrijdagmiddag 4 december, dan hebben we een verrassing in petto. Noteer de data vast in je agenda, dan hoef je deze inspirerende ontmoetingen niet te missen. Breng in ieder geval je visitekaartjes en flyers mee. Welkom!

Andere intiatieven

In de zomer is het ook heerlijk ontspannen. Op vakantie in het buitenland vinden we het "normaal" dat er een mogelijkheid is om gemasseerd te worden. Maar je hoeft er echt niet ver voor van huis, kijk hier maar eens. Of wil je eens de tijd nemen om te leren masseren? Neem dan contact op met Riki van der Gouw

Marjolein Burgers is gestart met maandelijkse avonden “zinnige gesprekken”. Samen tot een dialoog komen over levensvragen waardoor filosofische gesprekken kunnen ontstaan. 

Wil je naast deze nieuwsbrief op de hoogte blijven van nog meer initiatieven, like dan onze Facebook pagina  en klik op volgen. 

Agenda

Wil je wat langer vooruit plannen? Er staan ook al mooie initiatieven in de agenda voor augustus bij Marieke van Dinter van Geef jezelf Energie en voor na de zomer, onder andere bij Michiel Bienert van Nieuw Leven. 

Zoals je gewend bent, voegen we de agenda toe voor de komende 2 maanden. Neem gerust een kijkje en voel je vrij om het aan anderen door te sturen. 

Misschien lijkt één van de workshops hieronder in de agenda je nét iets voor je vriend/vriendin, je buurman/buurvrouw of iemand binnen je familie. Of misschien ken je bewuste ondernemers uit de Langstraat die je graag op ons wilt attenderen. Alvast hartelijk dank daarvoor!

Zo laten wij bewustwording in de Langstraat leven!