Bewustwordingsnieuws november - Vertrouwen op het licht !

We bewegen ons langzaam naar het einde van het jaar. Het wordt steeds donkerder. Dat lijkt ook wel terug te komen in de gebeurtenissen om ons heen. Op 22 november gaat de zon het teken boogschutter binnen. Boogschutter is het teken van hoop en vertrouwen. In deze periode vieren we Sinterklaas en bereiden we ons voor op de Kerstdagen. Al wordt het nog donkerder om ons heen, het vooruitzicht dat het licht altijd opnieuw geboren wordt geeft ons vertrouwen voor de toekomst.

Maandelijkse lezing

Eenmaal per maand organiseren we als netwerk een lezing door één of meer van onze leden.

De lezing in oktober met het onderwerp 'Er zit muziek in jou' door Josien Enklaar en Maria van Alphen, was een groot succes. We keken gefascineerd naar fraaie heupwiegende beelden vanuit Afrika, het land waar echt alles in harmonie en ritme gedaan wordt. Muziek is daar de basis van een gecentreerd lijf en lol hebben in wat je doet. Tijdens de avond hebben we zelf ervaren hoe het is om een 'vrachtje' op ons hoofd te dragen en om als groep eens flink te swingen.

De Kracht van het Vrouwelijke vroeger en nu

We verheugen ons op de volgende lezing en die is al snel! Maandag 16 november door IngerMarlies Leeuwenburgh over ‘De Kracht van het Vrouwelijke vroeger en nu” in Atelier Winterdijk 30b in Waalwijk. Wil je er nog graag bij zijn? Laat het even weten via info@bewustlangstraat.nl.

Op haar geëigende, verhalende wijze neemt IngerMarlies ons mee naar lang vervlogen tijden, toen Moeder Aarde nog werd geëerd. Vrouwen hadden de leiding in de samenleving; geweld en onderdrukking kende men niet. Maar wat is er nu gaande in de wereld? Wat heeft het verlangen naar harmonie en eenheid dat velen van ons van binnen voelen te betekenen? Wat gebeurt er als vrouwelijke energie weer de ruimte krijgt? Natuurlijk laat IngerMarlies ons hier een stukje van ervaren! Lees meer ...

De volgende lezing is op 14 december. Hester de Vries van Lijfwerk spreekt dan over ‘De Geluk Schijf van 5 in Ieder Mens’. Iedereen komt in zijn of haar eerste levensjaren dezelfde basisbehoeften, de behoefte aan veiligheid, voeding, autonomie, zelfbeschikking en liefde. De mate waarin hieraan voldaan is in je vroege jeugd, geeft bodem voor het ontstaan van thema's die je de rest van je leven zult tegenkomen. Hester pleit voor compassie voor jezelf ten aanzien van deze basisbehoeften. Ze bespreekt hoe je de geluk-schijf-van-5 kunt gebruiken om gelukkiger te zijn in je leven en in de contacten die je hebt met andere mensen. Ze zal dat illustreren door middel van enkele lichaamsgerichte oefeningen. Lees meer ...

Kennismaking met nieuwe leden

Welkom Joyce Brands

De missie van Joyce is het oplossen van miscommunicatie tussen mens en hond. Zodat baas en hond op basis van wederzijds respect en begrip weer samen van elkaar kunnen gaan genieten. Kortom een blij dier met een blije baas!

Joyce werkt als Holistisch Hondengedragstherapeute en Hondentrainster, waarbij ze eerst probeert de oorzaak van ongewenst gedrag te achterhalen. Dat doet ze door de eigenaar bewust te maken van zijn of haar manier van communiceren/handelen. Meer bewustwording leidt tot zelfreflectie en daarna tot het aanpassen van de communicatie, die voor ontspanning zorgt bij de hond. En dat werkt weer positief op het gedrag en het welzijn van de hond en zijn omgeving. Joyce heeft ook een fysieke winkel in Drunen en een webshop met natuurlijke schone hondenvoeding. Lees meer ...

Ondernemerscafé met verrassing op 4 december

Ter afsluiting van het jaar organiseren we een feestelijk Ondernemerscafé voor leden en belangstellende bewuste ondernemers. We symboliseren onze verbondenheid met elkaar met een ‘give away’. Alle deelnemers nemen een cadeautje mee dat gerelateerd is aan zijn of haar onderneming. Het lot bepaalt aan wie jij jouw cadeautje geeft en je ontvangt zelf ook een verrassing. Zo ontstaan weer nieuwe verbindingen. We weten altijd graag op wie we kunnen rekenen dus meld je aan via onderstaand agenda item waar je ook meer informatie vindt. De bijdrage voor deelname is verlaagd. Veel plezier bij je voorbereiding! 

Laat bewustwording leven!