Laogong Taijiquan en Qigong

Laogong Taijiquan en Qigong
Waalwijk

Naast de meditatieve rustgevende Qigong oefeningen hebben de oefeningen en bewegingen van de Chinese bewegingsleer Taijiquan een heilzame werking. Ze zorgen voor minder stress, meer weerstand en balans.

Laogong bestaat al 20 jaar als Taijiquan- en Qigongschool in Waalwijk en staat vooral bekend om het rustgevende en ontspannende karakter van de lessen. Naast de meditatieve rustgevende Qigong oefeningen hebben de oefeningen en bewegingen van de Chinese bewegingsleer Taijiquan een heilzame werking. Deze twee gezondheidstherapieën (die gebaseerd zijn op de acupunten (en meridianen) zorgen samen voor minder stress, meer weerstand en balans en geven je meer lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Kortom, een betere levenshouding en meer energie.

Over Laogong Taijiquan en Qigong

Mijn naam is…

Jan Boeren en ik ben al bijna 30 jaar bezig met Taijiquan. Ik ben begonnen bij Rinus van de Broek (CNGO) in Tilburg en na een aantal jaren les had ik er zoveel baat bij, dat ik er zelf ook les in wilde geven. Na een paar jaar stage en een opleiding aan de BOCAM ben ik begonnen met het geven van een eigen cursus in Waalwijk. Daarnaast heb ik ook zo’n tien jaar les gegeven bij de Vrije Universiteit in Kaatsheuvel. Ik heb een aantal jaren verdiepingslessen gevolgd van Jos Horst en tien jaar lessen van de Franse Taichimeester Thierry Alibert. Ik volg nog steeds workshops, o.a. van Marianne Scherpenisse. Daarnaast doe ik veel aan zelfstudie en ontwikkeling van eigen methodes. Op het moment ben ik bezig met de oude Yangvorm van Yang Luchang. Taijiquan en Qigong hebben bij mij veel lichamelijke klachten opgelost, mij geestelijk sterk gemaakt en ik vind er veel rust en ontspanning in.


Laogong Taijiquan en Qigong

Jan Boeren

Europaplein 38
5142 CJ Waalwijk

Lid van beroepsvereniging

    STN
Laogong Taijiquan en Qigong